Linkovi

Čelnici opštine Ulcinj pušteni da se brane sa slobode


Arhiva - Policija ispred zgrade Visokog suda u Podgorici, Crna Gora, 9. maja 2019.

Predsjednik Opštine Ulcinj i saradnici, koji su ranije u ponedeljak privedeni zbog sumnje u nesavjestan rad u službi, pušteni su da se brane sa slobode, rekao je za RTCG državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, Faruk Resulbegović.

On je rekao da su utvrdjene sve relevatne činjenice bitne za dalji postupak, te da su osumnjičeni, nakon saslušanja kod tužioca, pušteni da se brane sa slobode.

Zvaničnici u Crnoj Gori prethodno su saopštili da je policija, po nalogu tužilaštva, privela predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića i još četiri njegova saradnika, lokalne funkcionere Demokratske partije socijalista zbog “partijskog zapošljavanja”.

“Uhapšen je predsjednik Opštine Ulcinj i šef lokalnog DPS-a, sa još nekoliko funkcionera”, saopštio je na Tviteru potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da je razlog njihovog hapšenja “partijsko zapošljavanje”.

On je rekao “neka sud odluči kako su (DPS) dolazili do izbornih pobjeda, te da je “građanima to jasno”.

“Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj!”, poručio je Abazović.

Uprava policije još uvijek nije izdala zvanično saopštenje o hapšenju čelnika opštine Ulcinj, a provladin dnevnik Vijesti javio da su, osim Nrekića, uhapšeni Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za finansije Opštine Ulcinj i šef Opštinskog odbora DPS Ulcinj, Mustafa Gorana, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Saubih Mehmeti, direktor Službe za zaštitu i spašavanje i Milazim Mustafa, sekretar Komunalne policije i bivši predsjednik SO Ulcinj.

Radio Televizija Crne Gore podsjeća da je istraga o nezakonitom zapošljavanju u Opštini Ulcinj pokrenuta početkom februara prošle godine, te da se uhapšenima stavlja na teret krivično djelo “nesavjesan rad u službi”.

Na privođenje čelnika ulcinjske opštine oštro je reagovala opoziciona Demokratska partija socijalista, navodeći da je to “vrhunac licemjerja ove vlasti i nagovještaj da će ona revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja”.

“U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podjelu državnih funkcija, uhljebljuje svoje supruge, djevojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i vjerski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Dritan Abazović, izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima, koga da privode zbog partijskog zapošaljavanja?!”, navodi se u saopštenju DPS.

Iz te partije upitali su premijera Zdravka Krivokapića, Abazovića ali i Tužilaštvo, da li će i kad reagovati na sve javne poteze partijskih zapošljavanja, “etničke, vjerske i političke čistke, sramotno popunjavanje najviših instanci državne uprave bliskom rodbinom nove vlasti”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG