Linkovi

Policija privela Brana Mićunovića, Abazović: Svi moraju biti jednaki pred zakonom


ARHIVA - Pripadnici crnogorske policije (Foto: AP/Darko Vojinović)
ARHIVA - Pripadnici crnogorske policije (Foto: AP/Darko Vojinović)

Crnogorski mediji javili su, pozivajući se na nezvanične izvore, da je danas u Budvi policija privela kontroverznog biznismena Branislava Brana Mićunovića, ne navodeći razloge njegovog privođenja, dok policija o tome još nije izdala zvanično saopštenje.

Privođenje Mićunovića potvrdio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da “svi građani moraju biti jednaki pred zakonom, a to važi i za Branislava Mićunovića”.

"Aktivnosti policije nemaju nikakve veze sa njegovim vjerskim, nacionalnim ili političkim opredjeljenjem, već sa Ustavom i zakonima ove zemlje", saopštio je Abazović.

On je u saopštenju čestitao direktorima i svim pripadnicima Uprave policije i ANB-a "na profesionalno obavljenim zadacima".

"Žao mi je što badnji dan nijesu proveli sa svojim porodicama već su bili na radnim mjestima", rekao je Abazović, koji je u saopštenju naveo i da svim pravoslavnim vjernicima želi srećan Božić, uz želju “da nas u budućnosti sve više toga spaja, a sve manje toga dijeli”.

Abazović je poželio da blagadani podare radost svakoj porodici u Crnoj Gori, poručujući da su “najveće ograde zapravo u našim glavama”.

“Kada njih jednom preskočimo, bićemo jako uspješna država. Takvu budućnost dugujemo Crnoj Gori", rekao je Abazović.

"Policija uradila sve u njenoj nadležnosti, na potezu tužilaštvo"

Državni sekretar zadužen za kontrolu policije u MUP-u Crne Gore Rade Milošević saopštio je, povodom privođenja Branislava Mićunovića, da je policija uradila sve što je u njenoj nadležnosti i sada je sve na tužilaštvu.

"Policija je uradila sve što je u njenoj zakonskoj nadležnosti. Sa tim što je detektovala, policija je upoznala nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i dalje je sve na Tužilaštvu", rekao je Milošević i podsjetio da tužilaštvo ima zakonsku mogućnost da odredi zadržavanje Mićunoviću od 72 sata i u tom roku mu odredi pritvor ili mu dozvoli da se brani sa slobode.

Milošević je ocijenio da hapšenje Mićunovića pokazuje da su “svi jednaki pred zakonom i da nema nedodirljivih”.

Privodjenje Mićunovića komentarisao je i lider vladajućeg Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, koji je napisao na Tviteru da pozdravlja akciju policije i hapšenje, kako je naveo, “šefa OKG (Organizovane kriminalne grupe) iz Budve”.

"Samo da ne bude akcija sportskih ribolovaca - uhvati - poljubi - pusti. Očekujem da bude procesuiran zbog utaje poreza i pranja para oko izgradnje Hotela Harmonija u Bečićima. Za početak", naveo je Medojević.

Advokat: Zadržavanje do tri dana za Mićunovića i još dvije osobe

Mićunovićev advokat Danilo Mićović potvrdio je "Vijestima" da je Mićunoviću i još dvijema osobama određeno zadržavanje do 72 sata.

Portal Vijesti podsjeća da je Mićunović ranije danas priveden u Budvi, zajedno sa još nekoliko ljudi iz njegovog obezbjedjenja, kod kojih su navodno promadjena dva pištolja.

"Mićunović nema nikakve veze sa pištoljima što ćemo dokazati u daljem postupku", kazao je on.

Prema pisanju tog portala bliskom novoj Vladi, patrola policije zaustavila je danas oko podneva automobil Mićunovića na kružnom toku na ulazu u Budvu.

XS
SM
MD
LG