Linkovi

Mićunović na slobodi, osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja


ARHIVA - Branislav Brano Mićunović (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)
ARHIVA - Branislav Brano Mićunović (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru donijelo je odluku da kontroverznog biznismena Branislava Mićunovića i njegova dva prijatelja, koji su privedeni na Badnji dan u Budvi zbog oružja pronađenog u njihovom automobilu, pusti da se brani sa slobode, potvrdio je njegov advokat Danilo Mićović za Vijesti.

Iz Uprave policije saopšteno je da se svoj trojici na teret stavlja da su počinili krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama RTCG, Mićunovićevi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović su tokom saslušanja saopštili da oružje pripada njima, a advokat Mićović ranije je izjavio da pronađeni pištolji nemaju veze sa Branislavom Mićunovićem.


"Od strane nadležnog tužilaštva saslušana su i druga lica kao svjedoci, nakon čega su po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru osumnjičeni B.M, S.V. i S.M. pušteni da se brane sa slobode", saopšteno je iz policije.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, čiji poslanici podržavaju novu vadu, puštanje Mićunovića na slobodu nazvao je “predstavom za narod”.

“Sportski ribolov - uhvati, poljubi u ruku i pusti”, rekao je Medojević, ironično navodeći:

“Čekamo tvitove iz Vlade”.

Iz Vlade Zdravka Krivokapića u prvom trenutku nije bilo reakcija na odluku kotorskog tužilaštva da Mićunovića i njegove prijatelje, osumnjičene za nošenje oružja 6. januara, pusti da se brane sa slobode.

XS
SM
MD
LG