Linkovi

Zbog požara, vazduh na severozapadu pun dima, nezdrav za udisanje


Par ribolovaca u zalivu Eliot, dok ih okružuje dimom zasićen vazduh, sa Sijetlom u daljini, 14. avgusta 2018.

Nezdrav vazduh pomešan sa dimom od šumskih požara, prekrio je ponovo severozapad u sredu.

Država Vašington ima najgori kvalitet vazduha u zemlji, prema podacima Nacionalne službe za vreme.

U centralnim gradovima države Vašington, Čelan i Venači, kvalitet vazduha u sredu dostigao je opasan nivo, što je nateralo zvaničnike okruga Čelan da podele maske.

Koncentracija dima dostigla je nivo nezdrav za sve u Sijetlu i okolnim oblastima, saopštila je Padžet Saund agencija za čistoću vazduha.

U Keri parku u Sijetlu, koji obično nudi savršen pogled, posetioci su razočarani kada otkriju da su delovi Padžet Saunda sakriveni u dimu.

"Normalno bismo bili u stanju da vidimo planinu Rejnir u pozadini, ali dim zapravo uništava tu mogućnost, nažalost", rekla je Ajdan Grol sa Floride za King TV.

Prema Nacionalnom interagencijskom centru za požare, 13 velikih požara spalilo je više od 546 kvradratnih kolometara u državi Vašington ove godine, dok je u Oregonu 10 velikih požara uništilo više od 663 kvadratna kilometra, izvestio je Sijetl tajms. Oko 600 požara gori širom Britiš Kolumbije.

Sekretarijat za kvalitet čovekove okoline Oregona saopštio je u sredu da je kvalitet vazduta u Portlandu i Medfordu nezdrav.

Služba za vreme kaže da je čistiji vazduh počeo da nadire na kopno sa zapadnih delova Vašingtona i Oregona u sredu uveče.

Uzbuna zbog kvaliteta vazduha u istočnom Vašingtonu i severnom Ajdahu produžena je do petka ujutro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG