Linkovi

Vučić će ići na razgovore u Brisel


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto: REUTERS/Borut Zivulovic)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto: REUTERS/Borut Zivulovic)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će otići na novu rundu razgovora Kosova i Srbije u Brisel koja je, kako je ukazao, nezvanično planiran za 18. avgust.

Vučić je, gostujući na Radioteleviziji Srbije (RTS), rekao da ne očekuje ništa od razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

"Svako ko misli da je sa Aljbinom Kutrijem moguće sačuvati mir - greši. Zapadu i Amerikancima ne odgovora sukob na Balkanu", rekao je predsednik Srbije za RTS.

"Mi ćemo uvek da razgovaramo, ali moram da priznam da ne znam više o čemu da razgovaramo", poručio je Vučić.

"Aljbin Kurti i prištinske vlasti su jednostrano preduzimale korake i uz sve incidente, kojih je 50 odsto više od kako je Kurti došao, ljudi su relativno mirno živeli. Svaki put Priština jednostranim potezima dovede do ivice otvorenih sukoba i uvek manje ili više dobije podršku zemalja Kvinte", ustvrdio je predsednik Srbije.

Najavio je i da će u sredu razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Gostujući na Javnom servisu - Vučić je konstatovao da je izjava Vladimira Đukanovića, skupštinskog poslanika, člana Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i u prethodnom skupštinskom sazivu predsednika jednog i člana više parlamentarnih odbora, o denacifikaciji bila, kako se izrazio, strašno glupa i neodgovorna.

"Srbija se ne sprema za ratove", istakao je Vučić.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, predsednik Srbije je ukazao da se povećavaju plate i penzije i da su u septembru i oktobru planirana otvaranja novih fabrika.

Preneo je i da se nada da će sredinom avgusta biti poznato ime mandatara Vlade Srbije - a da će do do kraja tog meseca biti i izabrana nova izvršna vlast.

Parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji su održani 4. aprila - odnosno pre sedam meseci.

XS
SM
MD
LG