Linkovi

Vučić Srbima s Kosova: Čeka nas duga i teška borba


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Beograd mora da se spremi na dugu i tešku borbu, jer nezavisnost Kosova neće priznati - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjave premijera Kosova Ramuša Haradinaja da će carine na srpsku robu smanjiti kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Tokom susreta sa predstavnicima Srba sa Kosova on je ocenio da takva izjava kosovskog premijera Srbiju dovodi u užasnu poziciju, kao i da pokazuje da iza Haradinaja stoje velike sile.

Predstavicima kosovskih Srba Vučić je rekao da Srbija ostaje uz svoj narod, savetovao ih da izbegavaju svaku vrstu incidenata na Kosovu i istakao da se nada da nikome neće pasti na pamet da krene u nasilje protiv srpskog naroda i dodao da to Srbija neće dozvoliti:

"Sa svima ćemo da razgovaramo, ali računajte da je naša situacija izuzetno teška. Osem činjenice da nemamo predstavnike iz onog dela koji pripada monopolu fizičke sile na Kosovu i Metohiji, ne zaboravite da ni za šta što ima veze sa zaštitom našeg naroda i prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji nikada nećemo dobiti iskrenu podršku sa Zapada. Nikada, šta god da je u pitanju", rekao je Vučić u obraćanju predstavnicima kosovskih Srba.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je da Srbi na Kosovu neće ostati nemi posmatrači posle odluke Prištine da poveća takse na robu iz Srbije i dodao da će pozvati predstavnike međunarodne zajednice da utiču na Prištinu da povuče odluku o taksama:

"Sutra ćemo držati na više lokacija te proteste, mirne proteste. Verujem da će i u ostalim opštinama sa srpskom većinom podržati ove proteste, jer, kao što znate, nije ovom odlukom ugrožen samo srpski narod na severu. Još je teža situacija na jugu", rekao je Rakić posle susreta sa Vučićem.

Vučić je na sastanku sa Srbima sa Kosova, rekao da Beograd ima informacije o tome da su albanske trupe iz baza Belvedere i Vrelo krenule ka severu Kosova, i da ih je navodno zaustavio Kfor.

Vučić je rekao da namerno nije želeo da komentariše saopštenje Evropske unije i Maje Kocijančić u kojem se izjednačavaju Beograd i Priština, ocenio je da su na zasedanju Generalne skupštine Interpola predsedstavnici Srbije štitili svoju zemlju, da nikoga nisu napadali i vređali i da nije bilo likovanja posle pobede.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG