Linkovi

Đoković bez finala u Tokiju


Reakcija svetskog tenisera broj jedan Novaka Đokovića nakon što je izgubio meč od Nemca Aleksandra Zverova, u meč polufinala na Olimpijskim igrama u Tokiju, Japan, 30. jula 2020. (AP Photo/Seth Wenig)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskih igara, pošto je petak u polufinalu izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1 - 1:6, 6:3, 6:1.

Nakon ovog poraza, Đoković će u nedelju igrati za treće mesto i bronzanu medalju protiv Španca Pabla Karenja Buste, koji je u polufinalu izgubio od Rusa Karena Hačanova.

Đoković je set i po odigrao na izuzetno visokom nivou i imao je potpunu kontrolu, a onda je potpuno stao i Nemac je napravio retko viđen preokret, javlja FoNet.

U prvom setu Novak je bio potpuno dominantan, dva puta je oduzeo servis protivniku i poveo je za nešto više od pola sata. Kada je u petom gemu drugog seta napravio još jedan brejk i poveo 3:2 izgledalo je da Đokovića više ništa ne može da spreči da stigne do svog prvog finala na olimpijskim turnirima, ali je tada počeo povratak Zvereva.

Nemac Aleksandar Zvere teši srpskog tenisera Novaka Đokovića, nakon što ga je pobedio u meču polufinala, na Olimpijskim igrama u Tokiju, 30. jula 2021. (Foto: AP, Patrick Semansky)
Nemac Aleksandar Zvere teši srpskog tenisera Novaka Đokovića, nakon što ga je pobedio u meču polufinala, na Olimpijskim igrama u Tokiju, 30. jula 2021. (Foto: AP, Patrick Semansky)

Već u narednom gemu, kada je trebalo da potvrdi brejk i trasira put u finale, Novak je potpuno stao i Zverev je napravio brejk sa nulom.

Usledio je retko viđen pad u igri Đokovića, jer je Nemac osvojio osam gemova zaredom, što mu je donelo izjednačenje u setovima i vođstvo od 4:0 u trećem setu, čime je meč bio rešen.

Šta se dešavalo od sredine drugog seta Novak će najverovatnije objasniti, ali je sasvim moguće da je platio cenu odluke da u uzuzetno teškim uslovima za igru nastupi i u mešovitim parovima.

Duel protiv Zvereva bio mu je peti meč u poslednjih 48 sati, što je uz izuzetno visoku vlažnost vazduha moralo da ostavi traga, piše FoNet.

XS
SM
MD
LG