Linkovi

Prvi sportisti pozitivni na Kovid 19 u Olimpijskom selu u Tokiju


Učesnica protesta protiv posete predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha Hirošimi, u Tokiju, Japan, nosi masku koja sa precrtanim poljima umesto olimpijskim krugovima.

Dvojica sportista postali prvi su sa pozitivnim testom na koronavirus u Olimpijskom selu u Tokiju, rekli su zvaničnici u nedelju, samo nekoliko dana pre otvaranja igara odlaganih zbog pandemije.

Slučajevi će pojačati zabrinutost zbog Olimpijskih igara, koje se u Japanu suočavaju sa protivljenjem u javnosti zbog straha da će doneti nove slučajeve u zemlju koja se već bori sa rastom broja zaraženih.

Dnevno ispitivanje novih slučajeva otkrilo je da su dva sportista bili pozitivniu u selu i jedan drugde. Događa se dan nakon što je neidentifikovana osoba, koja nije bila takmičar, postala prvi slučaj u selu.

Olimpijsko selo, kompleks apartmana i trpezarijskih prostora, ugostiće 6.700 sportista i zvaničnika na vrhuncu kada Igre 2020, koje su prošle godine odložene zbog pandemije, konačno počnu.

Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održavati uglavnom iza zatvorenih vrata kako bi se sprečile infekcije, nisu popularne u Japanu, gde su ankete stalno pokazivale nedostatak podrške.

U subotu je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah apelovao na japanske navijače da stanu iza Igara, rekavši da je "vrlo dobro svestan skepticizma" oko događaja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG