Linkovi

Poraz Srbije posle vođstva, Brazil u nadoknadi slomio Kostariku


Šaćiri postiže pobednosni gol za Švajcarsku (Foto: AP/Antonio Calanni)
Šaćiri postiže pobednosni gol za Švajcarsku (Foto: AP/Antonio Calanni)

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je poraz u drugom kolu grupe "E" Svetskog kupa u Rusiji protiv Švajcarske - 1:2 (1:0) i sada joj samo pobeda u poslednjem meču protiv Brazila može doneti plasman u drugu fazu takmičenja.

Srbija je povela već u 5. minutu golom Aleksandra Mitrovića, posle centaršuta Dušana Tadića. To je bio 15. Mitrovićev gol u poslednjih 18 utakmica u reprezentativnom dresu.

Švajcarska je izjednačila početkom drugog poluvremena preko Granita Džake, a potpuni preokret doneo je Đerdan Šaćiri u 90. minutu.

Prethodno, Brazil je ostvario prvu pobedu na Svetskom kupu - 2:0 (0:0) protiv Kostarike.

udbaler Brazila Nejmar (desno) u duelu sa Johanom Vanegasom iz Kostarike (Foto: AP/Alastair Grant)
udbaler Brazila Nejmar (desno) u duelu sa Johanom Vanegasom iz Kostarike (Foto: AP/Alastair Grant)

Petostruki šampioni sveta napadali su svih 90 minuta, ali se selekcija Kostarike odlično branila i bila na pragu senzacionalnog remija, pre nego što su Kutinjo u 91. u Nejmar u 97. minutu doneli trijumf "kariokama".

U grupi "E" Brazil i Švajcarska vode sa po 4 boda i najveće šanse da se plasiraju dalje, Srbija ima 3, dok je Kostarika bez bodova i protiv Švajcarske završava takmičenje.

Prva pobeda Nigerije

U drugoj utakmici drugog kola grupe "D", Nigerija pobedila Island 2:0 (0:0), golovima Ahmeda Muse u 49. i 75. minutu.

​Nigerija se tako izdvojila na drugom mestu sa 3 boda i osigurala Hrvatskoj prvo mesto u grupi, ali i Argentina i Island i dalje imaju šansu da se plasiraju u nokaut fazu.

XS
SM
MD
LG