Linkovi

Prve pobede Portugala i Španije, Urugvaj u drugoj fazi


Kristijano Ronaldo postiže pobedonosni gol za Portugal protiv Maroka u Moskvi (Foto. AP/Francisco Seco)
Kristijano Ronaldo postiže pobedonosni gol za Portugal protiv Maroka u Moskvi (Foto. AP/Francisco Seco)

Fudbaleri Portugala ostvarili su prvu pobedu na Svetskom kupu u Rusiji, pošto su u prvoj utakmici drugog kola grupe "B" pobedili Maroko - 1:0 (1:0) i tako se veoma približili plasmanu u drugu fazu takmičenja. Maroko je s druge strane ostao bez šansi da prođe grupu, s obzirom da je i u prvoj utakmici izgubio od Irana, identičnim rezultatom.

Jedini strelac bio je Kristijano Ronaldo u 4. minutu, što je njegov četvrti gol na Mundijalu i ukupno 85. u dresu nacionalnog tima, čime je postao najbolji strelac u istroriji reprezentativnog fudbala prestigavši legendarnog mađarskog reprezentativca Ferenca Puškaša.

U grupi "A" Urugvaj je ostvario još jednu minimalnu pobedu - 1:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije i tako osigurao plasman u drugu fazu takmičenja. Jedini strelac bio je Luis Suares u 23. minutu. U grupi "A" Rusija i Urugvaj su sa po dve pobede obezbedili plasman u drugu rundu, i njihov međusobni duel u poslednjem kolu trebalo bi da odluči o prvom mestu u grupi.

U poslednjoj utakmici dana, Španija je golom Dijega Koste u 54. minutu stigla do važne pobede nad Iranom. Posle dva kola u grupi "B", Španija i Portugal imaju po 4 boda, Iran 3, a Maroko je bez bodova i šanse za plasman dalje.

XS
SM
MD
LG