Linkovi

Hrvatska potopila Argentinu, remi Danske i Australije, Francuska izbacila Peru


Opening ceremony - Festival Brothers Manaki / Otvoranje festival Brakja Manaki
Opening ceremony - Festival Brothers Manaki / Otvoranje festival Brakja Manaki

Fudbaleri Danske i Australije igrali su nerešeno 1:1 (1:1) na startu osmog dana Svetskog kupa u Rusiji.

Danska, koja je u na startu takmičenja u grupi "C" pobedila Peru (1:0), sada ima 4 boda, dok je Australija osvojila prvi bod, s obzirom da je u prvom kolu izgubila od Francuske (2:1).

Danska je u Samari povela već u 7. minutu preko Kristijana Eriksena, koji je na poslednjih 15 utakmica u reprezentativnom dresu postigao čak 13 golova. Izjednačio je Mile Jedinak iz penala, u 38. minutu. To je njegov drugi gol na Mundijalu, oba su postignuta sa bele tačke.

U drugom meču grupe "C", Francuska je, golom mladog napadača Pari Sen Žermena Kilijana Mbape u 34. minutu, pobedila Peru - 1:0 (1:0) i tako obezbedila plasman u sledeću rundu, s obzirom da ima maksimalnih 6 bodova posle dva kola. S druge strane, južnoamerička selekcija, koja se plasirala na Mundija prvi put od 1982. godine, posle drugog minimalnog poraza, izgubila je sve šanse da se nađe u drugoj fazi takmičenja.

U derbiju dana, u prvoj utakmici drugog kola grupe "D" Hrvatska je potpuno razbila Argentinu - 3:0 (0:0) i osigurala plasman u drugu fazu takmičenja.

S druge strane, dvostruki prvak sveta nalazi se na pragu ispadanja, jer čak i u slučaju ubedljive pobede u poslednjem kolu protiv Nigerije, zavisi od rezultata sutrašnjeg duela Islanda i Nigerije, te Islanda i Hrvatske na kraju grupne faze takmičenja.

Hrvati su došli u vođstvo u 53. minutu posle greške argeninskog golmana Kabaljera, a strelac je bio Rebić. Na 2:0 povisio je Luka Modrić u 80. minutu, a konačan rezultat postavio Ivan Rakitić u trećem minutu nadoknade vremena.

XS
SM
MD
LG