Linkovi

Kolarov doneo pobedu Srbiji na startu, Meksiko iznenadio Nemačku


Golman Kostarike Kejlor Navas bezuspešno pokušava da zaustavi šut Aleksandra Kolarova (Foto: AP/Vadim Ghirda)
Golman Kostarike Kejlor Navas bezuspešno pokušava da zaustavi šut Aleksandra Kolarova (Foto: AP/Vadim Ghirda)

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu na startu Svetskog kupa protiv selekcije Kostarike - 1:0 (0:0). Jedini gol u Samari, u prvoj utakmici grupe "E" postigao je kapiten "orlova" Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca u 56. minutu.

Srbija je imala još nekoliko dobrih prilika, pre svega Aleksandar Mitrović, ali je golman Kejlor Navas izvanredno reagovao.

Defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga Branislav Ivanović postao je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, pošto mu je duel sa Kostarikom bio 104. u karijeri, čime je prevazišao Dejana Stankovića.

U drugoj utakmici grupe "E" Brazil i Švajcarska igrali su nerešeno - 1:1 (1:0). Brazilci su poveli u 20. minutu lepim golom Felipea Kutinja, a izjednačio je Stiven Zuber u 50.

​Srbija, koja posle prvog kola vodi u grupi "E" sa tri boda, sledeću utakmicu igra 22. juna u Kalinjingradu protiv Švajcarske, a pet dana kasnije završava takmičenje po grupama duelom sa petostrukim svetskim prvakom - Brazilom.

Iznenađenje dana priredila je selekcija Meksika, koja je na startu takmičenja u grupi "F" pobedila zvaničnog svetskog prvaka Nemačku - 1:0 (1:0). Jedini gol posrigao je Irving Lozano u 35. minutu na asistenciju Čičarita. Nemci su tako postali tek četvrti svetski šampion, koji je na sledećem Mundijalu startovao porazom, posle Argentine 1994, Francuske 2002. i Španije 2014.

XS
SM
MD
LG