Linkovi

Drugi dan Svetskog kupa, pobede Urugvaja i Irana, remi Španije i Portugala


Hose Himenes postiže pobedonosni gol za Urugvaj u prvom kolu grupe A Svetskog kupa protiv Egipta (Foto: AP/Mark Baker)
Hose Himenes postiže pobedonosni gol za Urugvaj u prvom kolu grupe A Svetskog kupa protiv Egipta (Foto: AP/Mark Baker)

Drugog dana Svetskog prvenstva u fudbalu minimalne pobede ostvarile su reprezentacije Urugvaja i Irana, dok su u derbiju Španija i Portugal odigrale nerešeno - 3:3 (1:2).

Urugvaj je u drugoj utakmici 1. kola grupe A u Jekaterinburgu pobedio Egipat - 1:0 (0:0), golom Hosea Himenesa, glavom, posle skraćenog kornera u 89. minutu. Iako je bilo najavljeno da će igrati, najbolji fudbaler Egipta Mohamed Salah presedeo je celu utakmicu na klupi.

U prvom meču grupe B, Iran je takođe sa 1:0 (0:0) savladao Maroko, koji je bio bolji tokom čitave utakmice. Jedini pogodak u Sank Peterburgu bio je autogol Aziza Buhadaza u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ronaldo postiže treći gol u današnjoj utakmici protoiv Španije u Sočiju (Foto: Reuters/Murad Sezer)
Ronaldo postiže treći gol u današnjoj utakmici protoiv Španije u Sočiju (Foto: Reuters/Murad Sezer)

U trećem meču dana, drugom u okviru grupa B, zvanični i bivši šampion Evrope Portugal i Španija odigrali su sjajnu utakmicu, sa čak šest golova, tako da su navijači u Sočiju mogli da uživaju.

Portugal je poveo golom Kristijana Ronalda iz penala napravljenim nad njim, u 4. minutu. Španija je izjednačila u 24. preko Dijega Koste, a Ronaldo minut pre poluvremena, uz grešku golmana Španije, postigao drugi pogodak. Kosta je izjednačio u 55, a. tri minuta kasnije Naćo je doveo Španiju u vođstvo. Konačan rezultat postavio je Ronaldo svojim trećim golom, iz slobodnog udarca u 87. minutu

Portugalac je jedini fudbaler koji je ikada ostvario "het-trik" protiv Španije na Svetskom kupu i najstariji igrač (33 godine) kojem je to pošlo za rukom na Mundijalu.

Ronaldo je oborio još jedan rekord, postavši prvi igrač koji je na osam velikih takmičenja (Svetki kup, EURO, Kopa Amerika) uzastopno postigao najmanje po jedan gol. Ujedno je i tek četvrti fudbaler u istoriji, koji je postigao gol na četiri različita Mundijala.

XS
SM
MD
LG