Linkovi

Stiv Ker: Pred Smailagićem budućnost, mora da igra mnogo, zato je u Santa Kruzu


Duel Alena Smailagića i Ersana Iljasove na utakmici Golden Stejt Voriorsa i Milvoki Baksa u Čejs centru u San Francisku, 8. januar 2020. (Foto: Reuters/Stan Szeto-USA TODAY Sports)
Duel Alena Smailagića i Ersana Iljasove na utakmici Golden Stejt Voriorsa i Milvoki Baksa u Čejs centru u San Francisku, 8. januar 2020. (Foto: Reuters/Stan Szeto-USA TODAY Sports)

Volim Alena Smailagića, vrlo je zabavno trenirati ga, jer je pun energije i želi da uči, rekao je Stiv Ker, trener Golden Stejt Voriorsa, odgovarajući na pitanje Glasa Amerike da kaže nešto o rukiju iz Srbije, koga je klub iz severne Kalifornije prošlog leta toliko želeo da se potrudio da zameni svoj 58. pik za 39. kako bi osigurao da tada 18-godišnji Beograđanin - ne završi negde drugde.

Prema očekivanjima, Smailagić, koji je Voriorse impresionirao igrajući za istoimenu filijalu tima, iz Santa Kruza, u Dži ligi (G League), u sezoni 2018-2019, veći deo tekuće sezone provodi upravo u dresu tih „ratnika“, nekih 120 kilometara južno od San Franciska.

Upravo zato nije ni doputovao u Vašington, gde je Golden Stejt gostovao u ponedeljak uveče, ali je trener Voriorsa na kraju razgovora sa medijima pre utakmice vrlo pohvalno govorio o mladom krilnom centru iz Srbije.

„Smailagić je još vrlo mlad i uči o NBA ligi i ovom nivou košarke. U ekipi Santa Kruza dobija košarkaško obrazovanje od trenera Krisa (Vimsa, prim. aut) i njegovog stručnog štaba i ima ozbiljnu minutažu. Kada smo ga pozivali da igra, davali smo mu priliku i prilično dobro se snalazio. Pred njim je budućnost, ali potrebno je mnogo više da igra, zbog čega je sada u Santa Kruzu, umesto ovde“, objasnio je Ker.

"Smailagić je pun energije i želi da uči"
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Smailagić je ove sezone odigrao 16 utakmica za Santa Kruz Voriorse, 14 počeo u startnoj postavi i za prosečno 26 minuta po meču, ostvario učinak od skoro 16 poena, 6 skokova, po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Za Golden Stejt je ulazio u igru na 9 utakmica, prosečno igrao 10 minuta po meču, uz učinak: skoro 5 poena, 2 i po skoka i jedna asistencija.

XS
SM
MD
LG