Linkovi

Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin zaražen kovidom 19


ARHIVA - Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin tokom brifinga za medije u Pentagonu, 17. novembra 2021. (Foto: AP/Alex Brandon)
ARHIVA - Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin tokom brifinga za medije u Pentagonu, 17. novembra 2021. (Foto: AP/Alex Brandon)

Američki ministar odbrane Lojd Ostin objavio je da je oboleo od kovida 19, dok se veoma zarazna varijanta omikron širi Sjedinjenim Državama.

Šef Pentagona je u saopštenju rekao da su njegovi simptomi "blagi" i da će narednih pet dana biti u karantinu kod kuće.

Ostin je rekao da je potpuno vakcinisan i da je primio buster dozu vakcine, što je "infekciju učinilo mnogo blažom nego što bi inače bila".

"Vakcine deluju i ostaće vojno-medicinska obaveza za našu radnu snagu", rekao je Ostin. "Nastavljam da ohrabrujem sve koji imaju pravo na buster vakcinu da je prime".

Ostin je rekao da je poslednji put bio u kontaktu sa predsednikom Džoom Bajdenom 21. decembra, više od nedelju dana pre nego što je počeo da oseća simptome i da je tog jutra bio negativan na testu na virus.

On će zadržati sva ovlašćenja i prisustvovati ključnim sastancima i diskusijama onlajn putem "u meri u kojoj je to moguće".

Ostin je najnoviji visoki američki zvaničnik koji se zarazio varijanom omikron Kovida 19, koja izaziva rekordan porast infekcija.

Nekoliko istaknutih članova Kongresa nedavno je otkrilo da su bili pozitivni na virus. Bajdenova sekretarka za štampu Džen Psaki zarazila se kovidom 19 u oktobru.

XS
SM
MD
LG