Linkovi

Pjongjang vređao Obamu i optužio SAD


Obama i Kim Džong Un
Obama i Kim Džong Un

U saopštenju, koje je objavljeno uz očiglednu podršku najvišeg rukovodstva Severne Koreje, navodi se da je američki predsednik odgovoran za odluku studija "Sony Pictures" da ipak počne sa distribucijom filma "Intervju"...

Severna Koreja uputila je uvrede na račun američkog predsednika Baraka Obame i optužila SAD za ovonedeljeno povremeno "padanje" internet mreže u toj zemlji, koje se ponovilo i danas.

U saopštenju, koje je objavljeno uz očiglednu podršku najvišeg rukovodstva u Pjongjangu, navodi se da je američki predsednik odgovoran za odluku studija "Sony Pictures" da ipak počne sa distribucijom filma "Intervju" i dodaje se da "Obama uvek priča i radi nepromišljeno, kao majmun u tropskoj šumi".

Nekoliko sati pošto je današnje saopštenje objavila severnokorejska državna novinska agencija, počeli su da stižu izveštaji da je pristup internetu ponovo u prekidu. Kineska agencija Šinhua prenela je da su internet veze bile nestabilne čitavog dana, ali da je od 19:30 po lokalnom vremenu došlo do potpunog prekida.

Kineski izveštaj potvrdila je jedna firma koja se bavi sajber bezbednošću, dodajući da je i mreža mobilne telefonije doživela sličan prekid.

XS
SM
MD
LG