Linkovi

Soni objavio "Intervju" na internetu


Insert iz filma "Intervju"
Insert iz filma "Intervju"

Filmska kuća Sony Pictures objavila je da će komedija “Intervju” od danas moći da se iznajmi ili kupi preko interneta.

Film će biti dostupan na nekoliko digitalnih platformi, uključujući Youtube, Google Play i Microsoft Xbox.

Soni je saopštio da je neophodno da počne sa emitovanjem filma “posebno imajući u vidu napad na kompaniju od strane onih koji žele da zaustave slobodu govora.”

Soni je prošle nedelje povukao film “Intervju” nakon što su nepoznati počinioci “hakovali” kompjutere ove kompanije, zapretivši da će naneti još veću štetu ako film počne da se prikazuje u bioskopima kao što je najavljeno. SAD su za sajber napad okrivile Severnu Koreju.

Soni je danas, medjutim, odustao od odluke da ne prikazuje film, i umesto toga najavio da će se od sutra, 25. decembra, on prikazivati u ograničenom broju bioskopa.

Portparol Bele kuće Erik Šulc saopštio je da je predsednik pozdravio taj potez Sonija, navodeći da će on “omogućiti ljudima da donesu sopstvenu odluku kada je u pitanju taj film.” Predsednik Obama ranije je ocenio da je Soni pogrešio što je povukao film, ističući da se time rizikuje postavljanje presedana da “diktatori mogu da počnu da uvode cenzuru u SAD”.

Obamina administracija je obećala da će odgovoriti na sajber napad na Soni ali zvaničnici nisu hteli da potvrde niti demantuju da li su SAD uzvratile izazivajući kratkotrajni prekid rada interneta u Severnoj Koreji ranije ove nedelje.

XS
SM
MD
LG