Linkovi

"Intervju" počeo da se prikazuje u SAD


Kontrovezna komedija prikazuje se u ograničenom broju bioskopa širom Sjedinjenih Država, nedelju dana pošto je produkcijska kuća“ Soni Pictures“ otkazala premijeru zbog hakerskih napada i pretnji

Film se prikazuje u stotinama nezavisnih bioskopa i malih biskopskih lanaca. Soni je juče distribuirao „Intervju“ putem nekoliko digitalnih platformi uključujući You Tube , Google Play i Microsft Xbox. Jedna od zvijezda tog ostvarenja, glumac Set Rogen, juče je iznenadio ljubitelje filma na ponoćnoj projekciji u Los Anđelesu.

TEKST

Ispred bioskopa “Sinefemili” u Los Anđelesu…topli napici za ljubitelje filma koji su došli da gledaju rasprodatu ponoćnu projekciju Sonijevog ostvarenja “Intervju” o fiktivnoj zavjeri da se ubije sjevernokorejski lider Kim Džong Un.

Protekla nedelja bila je veoma neizvjesna za ovu komediju – produkcijska kuća je prvobitno otkazala premijeru zbog bezbjednosnih prijetnji povezanih sa Pjongjangom, da bi iznenada objavila da će film biti prikazan u ograničenom broju nezavisnih američkih bioskopa na Božić. Pojedini su došli na premijeru da bi, kako navode, podržali slobodu govora.

Majkl Rič

"Došao sam da bih podržao autore filma koje cenzurišu strani akteri, zato što vjerujem da niko ne nema pravo da cenzuriše neko ostvarenje, bez obzira na to da li je satirično ili ne”.

Ta podrška nagrađena je neočekivanim dolaskom zvijezde filma Seta Rogena i jednog od režisera. Komedija je od sinoć dostupna i na internetu putem platformi poput gugl pleja i jutjuba. Kontroverza je doprinijela ogromnom interesovanju za film koji je prema holivudskim standardima imao skroman budžet od 44 miliona dolara.

Tamsin Holou

"Riječ je o filmu koji vjerovatno ne bih išla da gledam, ali sam došla večeras da bih podržala slobodu govora”.

Tom Sopit

"Film je odličan, stvarno je smiješan. Uradili su izvanredan posao. Super je što je Set Rogen došao i pozdravio sve".

Met Ornstin

“U pitanju je farsa na najvišem nivou. Smiješna je, ali nema ničeg što bi moglo da obori monarhiju”.

Tokom praznične sezone, od Los Anđelesa do Vašingtona, od Bengora u Mejnu do Džaspera u Indijani, ljubitelji filma imaće priliku da ipak vide “Intervju” u oko 320 nezavisnih bioskopa.***

XS
SM
MD
LG