Linkovi

"Intervju" ipak u bioskopima


Poster za film "Intervju"
Poster za film "Intervju"

Komedija o atentatu na severnkorejskog lidera Kim Džong Una će, uprkos pretnjama hakera, biti premijerno prikazana u nekoliko američkih bioskopa 25. decembra.

Produkcijska kuća „Sony Pictures” promenila je stav o prikazivanju kontroverznog filma “Intervju” koji je bio uzrok hakerskog napada za koji je, kako tvrde Sjedinjene Države, odgovorna Severna Koreja.

Soni je danas najavio da će “Intervju”, parodija o atentatu na severnkorejskog lidera Kim Džong Una, biti premijerno prikazan u nekoliko bioskopa, počev od 25. decembra.

Kompanija je prošle nedelje saopštila da komedija neće biti prikazana u bioskopima, nakon što su nepoznati napadači hakovali kompjutere zaposlenih i zapretili da će pričiniti veću štetu ukoliko se ne otkaže premijera.

Dva bioskopa, “The Alamo Drafthouse u Ostinu, u Teksasu, i “Plaza” u Atlanti, u Džordžiji, saopštila su da planiraju da prikažu film. Predsedavajući i izvršni direktor Sonija, Majkl Linton, rekao je da je kompanija ponosna što se suprostavila onima koji su pokušali da suzbiju slobodu govora i da se nada da je ovo samo prvi korak kada je reč o prikazivanju filma.

U međuvremenu, američki zvaničnici odbijaju da komentarišu navode o mogućoj umešanosti Sjedinjenih Država u prekid rada interneta u Severnoj Koreji.

U toj zemlji je delimično obnovljen pristup internetu, posle jušerašnjeg rasprostranjeg prekida veze koji se dogodio nekoliko dana nakon što su Sjedinjene Države najavile da će uzvratiti na sajber napad na "Sony Pictures" za koji optužuju Pjongjang.

Američka kompanija za nadziranje infrastrukture interneta, Dyn Research, saopštila je da uzrok prekida još nije poznat, ali da sve ukazuje na "spoljašnji napad na slabu mrežu".

XS
SM
MD
LG