Linkovi

Vučić: Patrijarh Irinej u teškom stanju, ali je bolje, živ je i intubiran


Arhiva - Patrijarh srpski Irinej, Foto: video grab
Arhiva - Patrijarh srpski Irinej, Foto: video grab

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak popodne da je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej u teškom stanju, ali da je živ i da je intubiran.

"Hvala Bogu živ je i bio je u boljem stanju pre tri, četiri sata. Sada je to stanje teško. Pre tačno 55 minuta je intubiran", rekao je Vučić novinarima ispred Palate Srbija.

On je dodao da se lekari bore za život patrijarha i da je načelnik Infektivne klinike Goran Stevanović u crvenoj zoni i da lekari čine sve.

"Teško je bilo šta prognozirati, možemo samo da se molimo Bogu za njegovo zdravlje", rekao je Vučić, prenosi FoNet.

Prethodno je, ranije popodne, Iformativna služba SPC prenela saopštenje lekarskog konzilijuma prema kom se stanje partijarha Irineja, koji je zaražen koronavirusom, jutros pogoršalo, da je kompleksno, ali stabilno.

Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Rusije, pregledom patrijarha, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je pogoršanje njegovog stanja posledica Kovida, saopšteno je.

O zdravstvenom stanju patrijarha javnost će biti i nadalje izveštavana, poručio je član Konzilijuma lekara komandant kovid bolnice pukovnik dr Ivo Udovićić

Informativna služba SPC je, takođe, povodom lažnih vesti o navodnoj smrti patrijarha, konstatovala da se radi o krajnje neodgovornim i nemoralnim potezima.

Posebno je upozoreno što takvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, dolazi čak i od pojedinih crkvenih ličnosti, "kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati".

Zbog toga SPC poziva sve da se o zdravstvenom stanju patrijarha informišu iz zvaničnih saopštenja Кonzilijuma lekara i na zvaničnoj internet stranici Informativne službe SPC, preneo je FoNet.

XS
SM
MD
LG