Linkovi

Patrijarh Irinej prebačen u bolnicu


Arhiva - Patrijarh SPC Irinej (Foto: AP, Daro Vojinović)
Arhiva - Patrijarh SPC Irinej (Foto: AP, Daro Vojinović)

Patrijarh Irinej hospitalizovan je u Vojnoj bolnici Karaburma zbog pozitivnog nazofaringalnog brisa na Kovid 19, radi lečenja i kliničkog praćenja, saopštila je u subotu informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

Stanje patrijarha Irineja tokom hospitalizacije je dobro, stabilno i pod kontrolom, navodi se u saopštenju.

Prolazno stanje febrilnosti bilo je zabeleženo pre dva dana, a posle toga patrijarh je bez subjektivnih tegoba.

Konzilijarno lečenje patrijarha Irineja se sprovodi po protokolu za lečenje obolelih od Kovida 19, uz preduzete konzilijarne mere lečenja pratećih hroničnih bolesti, kaže se u saopštenju konzilijuma Vojne bolnice Karaburma koje prenosi FoNet.

U ranim jutarnjim časovima u nedelju ispoljavaju se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti patrijarha srpskog Irineja, saopštila je nešto kasnije Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

"Na primenjene mere lečenja stanje njegove svetosti se stabilizuje. Konzilijum lekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja", navodi se u saopštenju.

Vučić u poruci Irineju: Nikada niste bili potrebniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u nedelju patrijarhu srpskom Irineju da je celokupan narod uz njega i da Srbiji i srpskom narodu nikad nije bio potrebniji.

"Vaša svetosti, celokupan naš narod je uz vas. Srbiji i srpskom narodu nikada niste bili potrebniji. Molimo se Bogu za vaše zdravlje i uspešan oporavak. Izdržite i pobedite opaku bolest", poručio je Vučić na inastagram nalogu Budućnost Srbije.

XS
SM
MD
LG