Linkovi

Ukinuta presuda za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića


ARHIVA: Milan Jovanović na zgarištu svog doma 2018. (Foto: Cenzolovka)
ARHIVA: Milan Jovanović na zgarištu svog doma 2018. (Foto: Cenzolovka)

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, osuđenom na četiri godine i tri meseca zatvora, zbog podstrekavanja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, objavljeno je na sajtu tog suda.

Ta odluka je doneta pošto je Apelacioni sud usvojio žalbe branilaca prvostepeno osuđenih Dragoljuba Simonovića, Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića, čime je predmet vraćen na ponovno suđenje.

U žalbama je osnovano ukazano na činjenicu da postoji razlika između izreke javno objavljene presude 23. februara 2021. godine i izreke pismenog otpravka presude koji je sačinjen i dostavljen učesnicima krivičnog postupka”, navedeno je u odluci Apelacionog suda.

U objavi je precizirano i da je osnovano ukazano da je sud, menjajući posledicu iz osnovnog oblika krivičnog dela, načinio bitnu povredu postupka.

S obzirom na to da u presudi nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, što čini bitnu povredu odredaba krivičnog postupka iz člana 438, stav 2, tačka 2. Zakona o krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Osim Simonovića, na četiri godine i tri meseca zatvora, kao izvršilac, bio je osuđen Aleksandar Marinković. Drugooptuženom Vladimiru Mihailoviću, koji je prema optužnici bio posrednik, bila je određena kazna od četiri godine zatvora.

XS
SM
MD
LG