Linkovi

Lajčak u Prištini razgovarao o normalizaciji odnosa sa Srbijom


Specilajni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem (Foto: Twitter/@miroslavlajcak)
Specilajni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem (Foto: Twitter/@miroslavlajcak)

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak objavio je da je u Prištini nastavio razgovore sa premijerom Aljbinom Kurtijem o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Takođe, iskoristio sam priliku da sa prvim potpredsednikom Vlade Besnikom Bislimijem porazgovaram o slobodi kretanja i energetici”, objavio je Lajčak na društvenoj mreži Tviter.

Pre Lajčaka, informaciju o njegovom susretu sa Kurtijem je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio portparol Vlade Kosova Peparim Krieziu.

Lajčakov boravak u Prištini Evropska unija nije najavila.

Peter Stano, portparol Unije, saopštio je da ne komentarišu svaki radni sastanak ili interakciju sa partnerima u regionu.

"Ove radne posete, kao i današnja Kosovu, odvijaju se u okviru unapređenja procesa dijaloga i nastavka razgovora za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa", naveo je Stano u pisanoj izjavi dostavljenoj Radiju Slobodna Evropa.

Lajčak i savetnici nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanauela Makrona posetili su protekle sedmice Prištinu i Beograd gde su razgovarali sa Aljbinom Kurtijem i Aleksandrom Vučićem.

Lajčak, Pletner i Bon sa Vučićem u Beogradu
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Međunarodni zvaničnici na Kosovu i u Srbiji boravili su u okviru napora da se ubrza dinamika dijaloga Kosova i Srbije, uz posredstvo Evropske unije i pomoć SAD-a, u okolnostima primene odluke kosovskih vlasti o preregistraciji vozila na severu Kosova prethodno registrovanih u Srbiji.

XS
SM
MD
LG