Linkovi

Tenis u misiji zbližavanja etničkih zajednica na Kosovu


Druženje uz tenis u Gračanici
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Druženje uz tenis u Gračanici

U Gračanici je otvoren drugi multietnički teniski kamp koji okuplja oko sedamdesetoro dece školskog uzrasta. Inicijativu su podržale Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu i opština Gračanica. Mladi predstavnici svih etničkih zajednica sa centralnog Kosova imaće priliku da nauče i usavrše teniske tehnike.

Kamp vodi Marija Đorđević - koja se tenisom bavi više od deset godina.

Cilj jeste takođe da se steknu nova prijateljstva, prvenstveno da se družimo sa decom iz različitih etničkih zajednica bez obzira na nacionalnost, boju i versku pripadnost i naravno da naučimo da igramo tenis, jer je ovo jedan od najlepših sportova na svetu”, rekla je Marija Đorđević.

Kamp su otvorili šef misije OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

Čuo sam dosta o ovom kampu prošle godine i očekujem da ove godine bude još veći i bolji. Zahvaljujem se gradonačelniku Popoviću što je prepoznao taj potencijal koji sport ima u zbližavanju zajednica. Bilo da smo kosovski Romi, Albanci, Srbi, Hrvati, ma ko da smo svakako svi mi volimo sport, a nema boljeg trenutka od ovoga da se upravo time i bavimo, kada se odvijaju Olimpiske igre”, rekao je Majkl Devenport šef misije OEBS-a na Kosovu.

Ceremoniji otvaranja prisustvovalo je dvadesetak mladih, a treninzi će se zbog visokih temperatura održavati svakodnevno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

Teniski kamp u Gračanici su finansijski i tehnički podržali Misija OEBS-a na Кosovu i Opština Gračanica. Po završetku, planirano je i održavanje dva turnira, na kojima će učestvovati polaznici kampa.

XS
SM
MD
LG