Linkovi

Gračanica: Deca od sportske zvezde uče plivačke i vaterpolo trikove


Škola plivanja i vaterpola u Gračanici
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Škola plivanja i vaterpola u Gračanici

Na bazenu “Hacijenda” otvorena je prva letnja Škola plivanja i vaterpola. Decu školskog uzrasta u narednih pet dana obučavaće vaterpolista i nekadašnji reprezentativac Srbije Nikola Rađen sa timom saradnika Akademije vodenih sportova Crvena zvezda.

Stotinak dece školskog uzrasta sa centralnog Kosova stiču osnovne i usavršavaju plivačke tehnike, kao i baratanje loptom u vaterpolu.

"Po drugi put sam u Gračanici, prvi put kad smo bili dogovorili smo se da ovo sve bude organizovano na najbolji mogući način. Kao što vidite sve je

Naša je ideja da deca treba da budu prihvaćena i treba da imaju priliku da se bave sportom: Nikola Rađen
Naša je ideja da deca treba da budu prihvaćena i treba da imaju priliku da se bave sportom: Nikola Rađen

spremno, uslovi ovde u Gračanici su vrhunski, vreme nas služi, deca su raspoložena. Naša je ideja da deca treba da budu prihvaćena i treba da imaju priliku da se bave sportom i da i taj tretman bude na pravi način sproveden i na pravi način održan“ rekao je Nikola Rađen, dodajući da se nada da će škola plivanja u Gračanici u budućnosti biti jedna od redovnih aktivnosti.

Deca su raspoređena u dve grupe, na plivače i neplivače, kao i po starosnoj kategoriji, od 7 do 12, i od 13 do 17 godina. Dečaci i devojčice ne kriju oduševljenje zbog prilike da nauče plivanje, usavrše dosadašnje znanje, ali i da se oprobaju u vaterpolu.

Škola plivanja i vaterpola na bazenu Hacijenda u Gračanici organizovana je u saradnji sa opštinom Gračanica.

Ovo je prelep prizor, pored svih ovih incidenata koji se dešavaju trenutno na Kosovu i Metohiji, Opština Gračanica je priredila nešto veličanstveno za mališane. Veoma mi je drago da se ovoliko dece prijavilo na Akademiju za plivanje odnosno vaterpolo“, rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

Letnja Škola plivanja i vaterpola
Letnja Škola plivanja i vaterpola

Škola plivanja i vaterpola je besplatna, ali je svako dete u obavezi da u periodu trajanja obuke plati dnevnu ulaznicu za bazen. Po završetku škole biće održana i vaterpolo utakmica, gde će učesnici imati priliku da pokažu ono što su naučili.

XS
SM
MD
LG