Linkovi

Preminuo novinar Velja Pavlović


Velja Pavlović
Velja Pavlović

Velja Pavlović, poznati beogradski novinar, autor kultnih emisija "Nivo 23", "Duhovnici" i "Nezaštićeni svedok", preminuo je u sredu uveče u 69. godini, javila je Nova.rs.

Više od četrdeset godina bio je u novinarstvu. Od 1978. radio je na Studiju B. Od 1983. je bio urednik kulturnog programa Radio Studija B. Bio je i prvi urednik TV programa Studija B, zabranjenog policijskom akcijom posle 45 minuta emitovanja, 28. marta 1990, podseća portal.

Podseća se da je 5. oktobra 2000. godine, Pavlović upao sa demonstrantima u prostorije Studija B i da je objavio vesti o padu Miloševićevog režima. Do ranih jutarnjih sati sledećeg dana uređivao je i vodiokarnevalski TV program posvećen tom istorijskom danu.

Bio je i redovni saradnik kulturne rubrike dnevnog lista Politika (1986–1987), urednik kulturnog programa Televizije Politika (1995–1996), objavljivao je u mnogim magazinima i časopisima, kao što su Ilustrovana politika, Nin, Vreme, Magazin IQ, Monitor, Rok, Politikin zabavnik, Probisvet, Pravoslavlje.

XS
SM
MD
LG