Linkovi

Preminuo Zoran Modli


Zoran Modli, pilot i autor radijskih emisija (Foto: Tviter nalog Radio Lagune)
Zoran Modli, pilot i autor radijskih emisija (Foto: Tviter nalog Radio Lagune)

Zoran Modli (71), pilot, radijski novinar, autor i voditelj preminuo je u nedelju, objavila je Radio Laguna .

"Dragi naši slušaoci, sa ogromnim žaljenjem vas obaveštavamo da nas je zauvek napustila legenda radijskog etra, gospodin Zoran Modli. Večna mu slava i hvala", objavljeno je na Tviteru, prenosi portal N1.

Modli je karijeru započeo kao disk-džokej početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama, piše FoNet.

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks". Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju "Ventilator 202", sve do 1987. godine.

Pomerao je granice tada uobičajene uštogljenosti u ponašanju pred radijskim mikrofonom. Ostala je upamćena jedna od igri reči koju je koristio u etru: "Program vodli Zoran Modli".

Posle toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju "Modulacije" Modli počinje na tada novoosnovanom radiju "Pingvin" u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju "Zair" (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

XS
SM
MD
LG