Linkovi

Sahrana Simonovića u sredu u Aleji zaslužnih građana


In memoriam - Veselin Simonović (Foto: Fejsbuk profil)

BEOGRAD - Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović, koji je iznenada preminuo u 63. godini u nedelju, biće sahranjen u sredu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, javlja N1.

Komemoracija će biti održana u 10.30 sati u Dorćol placu u Beogradu, a ispraćaj i sahrana biće održani u 13.30h.

Kako podseća portal Nova.rs, Veselin Simonović bio je jedan od najpoznatijih srpskih novinara i urednika. Bio je urednik u redakcijama Borbe, nedeljniku Vreme, a potom dugogodišnji urednik dnevnog lista Blic.

Od 2020. bio je osnivač, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor lista Nova.

Na nedavnoj izložbi povodom 100. godišnjice nastanka Borbe, govorio je i svojim profesionalnim ciljevima i idealima. Upitan da li je portal Nova.rs i dnevne novine Nova, na neki način, produženje onoga što je svojevremeno radio u Borbi, Veselin je rekao da bi bilo neskromno od njega da to komentariše.

"Trudim se da ono što sam nekada radio, radim i sad, i da to moje akumulirano znanje višedecenijskog rada u ozbiljnim, profesionalnim medijima prenesem na moje saradnike. Nadam se da će nešto od toga uzeti, ali već sada je Nova profesionalna redakcija, i tek će biti", rekao je Simonović, podseća FoNet.

A na pitanje da je cena te borbe ponekad bila prevelika, Simonović je rekao odgovorio: "Za mene nije, ali za moju familiju je često bila".

XS
SM
MD
LG