Linkovi

Fejsbuk u Evropi lansira servis za upoznavanje


Arhiva: Logo Fejsbuka
Arhiva: Logo Fejsbuka

Kompanija Fejsbuk saopštila je u sredu da je lansirala svoj servis za upoznavanje Fejsbuk dejting (Facebook Dating) u 32 evropske zemlje, nakon što je start bio odložen ranije ove godine zbog regulatornih zabrinutosti.

Kompanija u čijem je vlasništvu ta društvena mreža odložia je Fejsbuk dejting u Evropi u fenbruaru nakon što je irski Komesar za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Evropskoj uniji za veći broj najvećih svetskih tehnoloških firmu, uključujući i Fejsbuk.

DPC je saopštio da je obavešen o datumu lansiranja 13. februara tek 3. februara i da je veoma zabrinut zbog davanja tako kratkog roka.

Takođe je saopštio da mu nije data dokumentacija u vezi sa procenama uticaja na zaštitu podataka ili procesima donošenja odluka koje je preduzeo Fejsbuk.

Fejsbuk dejting, izdvojeni prostor za prijavu u Fejsbuk aplikaciju, pokrenut je u Sjedinjenim Državama u septembru prošle godine. Trenutno je dostupan u 20 drugih zemalja.

U objavi na blogu u sredu, Kejt Orset, menadžerka proizvoda Fejsbuk dejting, rekla je da korisnici mogu da se odluče da naprave profil za upoznavanje i da ga mogu izbrisati u bilo kom trenutku bez brisanja svog Fejsbuk naloga.

Imena i uzrasti korisnika na njihovim profilima za upoznavanje preuzimaće se sa njihovih Fejsbuk i ne mogu se uređivati u usluzi za upoznavanje, rekla je Orset, dodajući da se prezimena korisnika neće prikazivati i da oni mogu da biraju da li će deliti druge lične podatke informacije na svojim profilima.

XS
SM
MD
LG