Linkovi

Poplave prijete jugu CG, obrušio se dio zidina starog grada Ulcinja


Poplave u Ulcinju (Foto: RTCG/Mediabiro)
Poplave u Ulcinju (Foto: RTCG/Mediabiro)

Dio zidina starog grada Ulcinja, koje su obnovljene nakon zemljotresa 1979. obrušio se u nedjelju usljed obilnih kiša koje su posljednjih dana pogodile Crnu Goru, javio je portal Vijesti, koji je objavio video snimak srušenih zidina.

Radio Televizija Crne Gore javila je da su intenzive padavine prethodnih dana prouzrokovale podizanje nivoa rijeke Bojane i nivoa vode u naseljima u području Štoja kod Ulcinja, nedaleko od granice sa Albanijom.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu Saubih Mehmeti rekao je da je situacija stabilna, te da u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja, prenosi RTCG vijest agencije Mediabiro.

“Bitno je da istaknem da je situacija sa poplavom trenutno stabilna, iz razloga što nisu ispuštanje veće količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane”, rekao je Mehmeti i dodao da bi “te nekontrolisane vode značajno pogoršale situaciju”.

Mehmeti je naglasio da je Opština Ulcinj u svakodnevnom kontaktu sa Štabom civilne zaštite u albanskom gradu Skadru, prema čijim informacijama je, kako navodi, “trenutno sve pod kontrolom”.

Jake kiše donijele su neprilike stanovnicima sela u okolini Skadarskog jezera, gdje je voda poplavila imanja, a neke kuće u mjestu Žabljak Crnojevića odsjekla od kopna, javila je TV Vijesti.​

XS
SM
MD
LG