Linkovi

Vojska Srbije dobila na poklon vozila hamer od SAD


Ambasador Kajl Skot i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su primopredaji 19 vojnih vozila "hamvi" u kasarni u Pančevu.
Ambasador Kajl Skot i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su primopredaji 19 vojnih vozila "hamvi" u kasarni u Pančevu.

U kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu danas je američki ambasador Kajl Skot uručio Vojsci Srbije 19 vozila hamer na poklon. Primopredaji vozila je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot uručio je danas Vojsci Srbije 19 vozila hamer, vrednih 3,8 miliona dolara i tom prilikom je istakao da Srbija nije mogla da obezbedi ni bolju opremu, ni bolju cenu.

U kasarni u Pančevu, gde je obavljena primopredaja vozila, Skot je istakao da su hameri poklon, uz koja ide i besplatna obuka, kao i dve godine besplatnog servisa i rezervnih delova. Ovim želimo da podržimo viziju Srbije da poseduje dobro opremljenu i modernu vojsku, dodao je Skot.

"Mi ostajemo najaktivniji i najangažovaniji partner Srbije. I najveći investitor u Vojsku Srbije, čime pokazujemo naš zajednički interes za regionalnu stabilnost i kolektivnim udruživanjem kako bismo očuvali mir. Nadam se da ćemo jednog dana u istoj misiji videti zajedno vaše hamere iz Srbije i naše hamere iz Amerike", rekao je američki ambasador.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da voli uvek poklone kada su "džabe", pošto hamer košta po komadu 200.000 dolara, kao i da vozilo vojske "Miloš" košta 300.000 dolara bez mitraljeza. Uz zahvalnost Americi na poklonu, Vučić je istakao da je hamer odlično, višenamensko vozilo koje će poslužiti Vojsci Srbije.

"Sada ih imamo ukupno 40 u našoj vojsci. Veoma dobro, odlično vozilo, videli ste koje služi i za blisku borbu, ali koje služi i za elementarne nepogode u mirnodopskim uslovima, i za poplave, i za druge nesreće i nepogode, za izvlačenje vozila. Ono što je za nas najvažnije, i za generala Dikovića, to je da veoma značajno u bliskoj borbi, u antiterorističkoj borbi", istako je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da se nada i da će uskoro stići i migovi iz Rusije i čime će biti rešeno pitanje vojnog vazduhoplovstva. Nadam se i očekujem da to bude završeno u naredna dva meseca, kako sam nedavno obavešten, rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG