Linkovi

URA: Smijenjeni svi pomoćnici direktora Uprave policije Crne Gore


Uniforma crnogorske policije (Foto: RTCG)
Uniforma crnogorske policije (Foto: RTCG)

Građanski pokret URA saopštio je u ponedjeljak da su “smijenjeni Šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović i svi pomoćnici Uprave policije”, nakon što je prošle nedjelje za vršioca dužnosti UP postavljen Zoran Brđanin.

Kao što je najavio potpredsjednik Vlade i predsjednik pokreta URA Dritan Abazović, smijenjen je šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović, kao i svi pomoćnici Uprave policije”, saopštio je GP URA, članica vladajuće većine.

Prema navodima te partije objavljenih putem Fejsbuka, nova vlast nastavlja sa “dubinskim promjenama u bezbjednosnom sektoru”.

"Vrijeme je da rukovodeće pozicije u Upravi policije zauzmu neukaljani profesionalci”, poručili su iz GP URA.

Prema navodima provladinog portala Vijesti, pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić smijenjeni su večeras sa funkcija.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade, Vijestima je razrješenju pomoćnika direktora UP prethodila odluka o sistematizaciji, kojom je predviđeno “znatno manje pomoćničkih mjesta, a Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan”.

Vijesti navode da je Brđanin “već prvog dana kada je preuzeo kormilo policije ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili”.

Novi vršilac dužnosti šefa policije prošle nedjelje smijenio je čelnike policije u Nikšiću, dvije nedjelje uoči lokalnih izbora koji se smatraju prvim testom popularnosti nove Vlade koju podržavaju desničarska koalicija “Za budućnost Crne Gore”, koalicija desnog centra “Mir je naša nacija” i građanska URA.

Predstavnici opozicije ranije su kritikovali smjene u bezbjednosnom sektoru, ocjenjujući da se radi o revanšizmu i da kadrovsku politiku Vlade vodi Srpska pravoslavna crkva, tradicionalno naklonjena Rusiji.

XS
SM
MD
LG