Linkovi

Krivokapić razgovarao sa Merkel: Podrška Njemačke CG reformama u vladavini prava, borbi protiv korupcije 


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić (Foto: gov.me, S. Matić)

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video – linka sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke, Angelom Merkel, saopštila je Vlada, navodeći da su “sagovornici izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Savezne Republike Njemačke”.

“Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu”, navodi se u saopštenju.

Prema navodima saopštenja, premijer Krivokapić je “zahvalio saveznoj kancelarki Merkel na iskazanoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinijeti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”.

“Krivokapić je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori”, saopštila je Vlada.

Prema navodima saopštenja, "savezna kancelarka Angela Merkel pozdravila je opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija, na čemu joj je premijer Krivokapić posebno zahvalio".

Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel, razgovarali su i o posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19, piše u saopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG