Linkovi

Crna Gora: Obrađeno 2426 uzoraka, rekordnih 539 slučajeva u jednom danu


Podgorica, Crna Gora
Podgorica, Crna Gora

Zdravstvene vlasti Crne Gore saopštile su u utorak da su u posljednja 24 sata na osnovu 426 uzoraka registrovale 64 nova slučaja koronavirusa, i dodatnih 475 slučajeva na osnovu 2,000 uzoraka prethodno poslatih na analizu u Njemačku, što je ukupno rekordnih 539 slučajeva registrovanih u jednom danu.

Tokom dana laboratorijski je potvrđena još jedna smrt kod pacijentkinje iz Bijelog Polja a čija je smrt ranije prijavljena. Kod dva smrtna slučaja kod kojih se sumnjalo da je uzrok smrti povezan sa novim koronavirusom rezultat je bio negativan”, navodi Institut za javno zdravlje i dodaje da je ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna mjeseca od koronavirusa 16.

Prema navodima IJZ, oporavak je potvrđen kod još 18 slučajeva, čime je ukupan broj oporavljenih povećan na 33.

“Uzimajući u obzir preminule i oporavljene, broj aktivno oboljelih od COVID 19 slučajeva u Crnoj Gori trenutno je 1453”, saopštio je taj institut.

Od ukupnog broja inficiranih, najviše je je iz Podgorice gdje su registrovana 553 slučaja, dok je u Rožajama zabilježen 221 slučaj a u Bijelom Polju 151.

Prema zvaničnim informacijama dostupnim na sajtu IJZ, trenutno nema inficiranih u pet opština – Kolašinu, Mojkovcu, Plavu, Plužinama i Šavniku.

XS
SM
MD
LG