Linkovi

Crna Gora: Registrovana 53 nova slučaja, ministar Purišić pozitivan na Kovid 19


Montenegro, Podgorica, A waitress stands next to disinfectants after Prime Minister Dusko Markovic declared the country the coronavirus disease
Montenegro, Podgorica, A waitress stands next to disinfectants after Prime Minister Dusko Markovic declared the country the coronavirus disease

Zvaničnici crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su u srijedu da su laboratorije tog instituta u posljednja 24 časa završile analizu 392 uzorka na novi koronavirus PCR dijagnostikom, među kojima su 53 rezultata bila pozitivna.

“Radi se o 35 pacijenata iz Podgorice, šest iz Cetinja, pet iz Bijelog Polja, tri iz Bara , dva iz Budve, i po jedan iz Pljevalja I Nikšića”, rekla je Sanja Medenica, načelnica Odjeljenja za epidemiologiju zaraznih bolesti u IJZ.

Medenica je rekla da je tokom dana iz Opšte bolnice Berane stigla prijava smrtnog ishoda “koji je moguće povezan sa novim koronavirusom i laboratorijska obrada je u toku”.

“Ukupan broj smrti od posljedica koronavirusa od početka juna je osam”, rekla je Medenica.

Ona je upozorila da je “epidemiološka siutuacija sve ozbiljnija i povećava se broj registrovanih slučajeva”, pozivajući građane da budu odgovorni prema sebi i članovima svojih porodica.

“Svako od nas može da bude pozitivan Ili kontakt pozitivne osobe”, rekla je Medenica.

Direktor Dječje bolnice u Podgorici, Saša Radović, rekao da je među aktivnim slučajevima 98 pacijenata mlađih od 19 godina, od kojih je 33 djece uzrasta do devet godina, te da su svi dobro opšteg stanja.

Crnogorska vlada saopštila je u srijedu da je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić pozitivan na koronavirus.

“Ministar Kemal Purišić pozitivan je na Kovid 19. Od sinoćnjih rezultata testa, ministar i njegova supruga su u samoizolaciji”, navodi Vlada Crne Gore.

Od početka epidemije u Crnoj Gori je od koronavirusa oboljelo 960 osoba, od kojih je 17 pacijenata preminulo.

XS
SM
MD
LG