Linkovi

Crna Gora: Jedan preminuli, 66 novih slučajeva koronavirusa


Zgrada IJZ (Foto: RTCG)
Zgrada IJZ (Foto: RTCG)

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u ponedjeljak da su u poslednja 24 časa laboratorije tog instituta završile PCR analizu 479 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 66 rezultata bilo pozitivno.

Prema navodima zvaničnika, radi se o 19 pacijenata iz Podgorice, deset iz Berana, devet iz Nikšića, sedam iz Rožaja , šest sa Cetinja, pet iz Pljevalja, tri iz Bara, po dva iz Ulcinja,Budve i Bijelog Polja i jedan iz Herceg Novog.

Tokom dana laboratorijski je potvrđena smrt kod pacijenta koji je liječen u OB Berane i čija je smrt ranije prijavljena. Radi se o pacijentu muškog pola iz Rožaja”, navode u Institutu.

Iz IJZ navode da su “u radu” laboratorijske analize kod još tri smrtna slučaja kod kojih se sumnja da je uzrok smrti bila infekcija sa novim koronavirusom.

“Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna mjeseca od Kovida 19 je 15”, navodi IJZ i dodaje da je oporavak potvrđen kod još dva slučaja.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 963, sa 15 potvrđenih smrtnih ishoda i trenutno 15 oporavljenih, a broj aktivnih slučajeva je 933.

Od 16. marta, kada je registrovan prvi slučaj, u Crnoj Gori je oboljela ukupno 1221 osoba, od kojih je 24 preminulo.

XS
SM
MD
LG