Linkovi

Nastavak rasta broja zaraženih, preminule još dvije osobe


Prema navodima zvaničnika, od 87 novootkrivenih slučajeva zaraze najviše njihž je iz glavnog grada Podgorice - 41
Prema navodima zvaničnika, od 87 novootkrivenih slučajeva zaraze najviše njihž je iz glavnog grada Podgorice - 41

Crnogorske zdravstvene vlasti saopštile su u subotu da su laboratorije Instituta za javno zdravlje u poslednja 24 časa završile PCR analizu 709 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je 87 rezultata bilo pozitivno.

Prema navodima zvaničnika, od 87 novootkrivenih slučajeva zaraze najviše njih, 41, je iz glavnog grada Podgorice, dvanaest iz Berana, devet iz Nikšića, sedam iz Bijelog Polja, šest iz Pljevalja, po tri iz Rožaja i Budve dva sa Cetinja, i po jedan iz Herceg Novog, Bara, Plava i Ulcinja.

"Među pozitivnima su bili i rezultati dvije osobe koje su preminule tokom jučerašnjeg dana (Plav i Rožaje) a prijavljena su i dva smrtna ishoda kod pacijenata koji su od ranije bili pozitivni a liječeni su u Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Berane. Preminule osobe bile su iz Podgorice i Rožaja", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz IJZ navode da je danas “u radu” prijavljen još jedan slučaj sumnjive smrti zbog Kovida 19, od koga je od početka juna u Crnoj Gori je preminulo 14 osoba, a od 16. marta 23.

Prema zvaničnoj statistici, trenutno je u Crnoj Gori aktivno 816 slučajeva, od kojih najveći broj - 309 u Podgorici, a zatim slijede Rožaje sa 151 i Bijelo Polje sa 68 aktivno zaraženih koronavirusom.

Od početka epidemija koronavirusa u Crnoj Gori je registrovano 1164 slučaja koronavirusa, od kojih je preminulo 23.

NKT pooštrilo uslove za putnike iz Srbije

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je večeras da “zbog izuzetno složene epidemiološke situacije u Republici Srbiji, pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru lica iz Srbije koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem".

"Prilikom ulaska u Crnu Goru putnici i posada vazduhoplova moraju da posjeduju negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore", saopštilo je NKT kasno u subotu.

Prema najnovijoj odluci, putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da posjeduju rezervaciju u hotelskom smještaju, dok operator vazduhoplova mora 48 sati prije planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira slijetanje zahtjev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnikâ i posade.

"Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let", navodi NKT.

XS
SM
MD
LG