Linkovi

Crna Gora: Broj novooboljelih ne opada, od početka epidemije inficirano 67.441 osoba


U Crnoj Gori su u posljednja 24 časa registrovana 584 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je osam pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)
U Crnoj Gori su u posljednja 24 časa registrovana 584 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je osam pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)

Dok epidemija koronavirusa hara Crnom Gorom, a vlasti još ne znaju datum početka vakcinacije, i pored restriktivnih mjera protiv širenja infekcije broj novooboljelih gotovo svakodnevno prelazi 500, a broj preminulih je trenutno 869.

U Crnoj Gori su u posljednja 24 časa registrovana 584 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je osam pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

U saopštenju Instituta navodi se da su javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom Kovida 19 tokom jučerašnjeg dana završile analizu i dostavile rezultate za 2.062 uzorka na novi koronavirus.

Prema podacima crnogorskih laboratorija, najveći broj novooboljelih - njih 212 - registrovan je u Podgorici, 118 u Budvi, 70 u Nikšiću, 34 u Ulcinju, 31 u Herceg Novom, 20 u Pljevljima, 18 u Bijelom Polju, po 16 u Baru i Tivtu, 10 u Beranama, te po nekoliko novih slučajeva u većini ostalih gradova.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Bijelog Polja (4), Bara (1), Budve (1), Berana (1) i Podgorice (1), od kojih je najmlađi imao 58, a najstariji 87 godina starosti", navodi se u saopštenju IJZ.

IJZ navodi da mu je prijavljen oporavak kod 312 pacijenata, a ukupan broj aktivnih slučajeva koronavirusa u zemlji je 8.437.

"Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 67.441", rekli su iz IJZ.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je najavila da će sredinom februara Crna Gora dobiti prvi kontigent ruske vakcine Sputnik V, a vlasti očekuju da u martu budu dostupne i Fajzerova i kineska Sinofarm vakcina.

Zbog teške epidemiološke situacije, zdravstvene vlasti su u srijedu pooštrile mjere protiv širenja Kovida 19, uvodeći pored ostalog lokdaun u Budvi i Tivtu, zabranu medjugradskog saobraćaja vikendom i izlaska od 21 do 5 sati, i ograničenja rada prodavnica, kafića i tržnih centara do 18 sati.

XS
SM
MD
LG