Linkovi

Crna Gora: Četiri smrtna slučaja, 211 novoinficiranih koronavirusom


Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije sredinom marta u Crnoj Gori je preminula 221 osoba pozivitna na koronavirus
Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije sredinom marta u Crnoj Gori je preminula 221 osoba pozivitna na koronavirus

Četiri osobe su preminule u posljednja 24 časa od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori, dok je u istom periodu registrovano 211 novih slučajeva infekcije, saopštili su zvaničnici u četvrtak.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena četiri smrtna ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata, od kojih jedan iz Tuzi i tri iz Podgorice, rođenih 1938, 1943. i 1947. (2) godine, a koje su prijavili Klinički centar Crne Gore i Zavod za hitnu medicinsku pomoć”, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije sredinom marta u Crnoj Gori je preminula 221 osoba pozivitna na koronavirus.

Od poslednjeg presjeka stanja, laboratorije Instituta za javno zdravlje kao i druge laboratorije koje sprovode PCR dijagnostiku, završile su analizu 764 uzorka na novi koronavirus. Među obrađenim uzorcima ukupno je registrovano 211 novopozitivnih slučajeva infekcije...”, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje.

Od ukupnog broja novih slučajeva njih 93 je iz Podgorice, gdje je trenutno 1495 aktivnih slučajeva infekcije, a zatim slijedi Nikšić sa 45 novooboljelih i 548 aktivno oboljelih od Kovida 19.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 154 pacijenta, a trenutno je 4.096 aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori.

Od početka epidemije, u zemlji je ukupno registrovano 14.672 slučaja obolijevanja od koronavirusa.

XS
SM
MD
LG