Linkovi

Tri osobe preminule, 105 novih slučajeva koronavirusa


Zgrada Instituta za javno zdravlje (Foto: RTCG)
Zgrada Instituta za javno zdravlje (Foto: RTCG)

Tri osobe pozitivne na koronavirus preminule su u posljednja 24 časa, dok su laboratorije Instituta za javno zdravlje registrovale još 105 novih slučajeva infekcije, saopštili su zvaničnici u petak.

“Od poslednjeg presjeka prijavljena su tri smrtna ishoda povezana sa infekcijom novim koronavirusom i to kod pacijenata iz Nikšića i Plava (2), liječenih u OB Nikšić i OB Berane. Preminuli su rođeni 1935, 1952 i 1963 godine”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Prema statistici, od početka epidemije ukupno su prijavljena 92 smrtna slučaja, dok su 83 osobe pozivitne na virus preminule od početka juna, kada je nakon kratkog predaha bez koronavirusa, uslijedio povratak epidemije.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 601 uzorka na novi koronavirus, među kojima je registrovano 105 novopozitivnih slučajeva”, navode u IJZ.

Zvaničnici zdravstva navode da se u istom periodu oporavilo 125 pacijenata, pa je trenutno 840 aktivnih slučajeva Kovida 19 u zemlji.

Od početka epidemije sredinom marta, u Crnoj Gori je registrovano 4663 slučaja epidemije koronavirusom.

XS
SM
MD
LG