Linkovi

Crna Gora: Tri smrtna slučaja, 66 novozaraženih koronavirusom


Bolnica u Baru
Bolnica u Baru

Zdravstvene vlasti u Podgorici saopštile su u utorak da su u posljednja 24 časa premijule tri osobe pozitivne na koronavirus, dok je istovremeno registrovano 66 novih slučakeva infekcije.

Od posljednjeg presjeka prijavljena su tri smrtna ishoda povezana sa infekcijom novim koronavirusom i to kod pacijenata iz Nikšića, Bijelog Polja i Plava liječenih u OB Nikšić, OB Berane i Kliničkom centru Crne Gore”, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje, navodeći da su danas preminuli pacijenti rođeni 1937, 1943, i 1939. godine.

Prema zvaničnoj statistici, od početka juna preminulo je 78 osoba pozitivnih na Kovid 19, odnosno 87 od početka epidemije.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 540 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 66 novopozitivnih slučajeva infekcije", saopšteno je iz IJZ.

IJZ navodi da je u istom periodu prijavljen oporavak kod 60 pacijenta, pa je ukupan broj aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 877.

“Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 4.444", piše u saopštenju IJZ.

XS
SM
MD
LG