Linkovi

Institut za javno zdravlje: Osma žrtva koronavirusa u Crnoj Gori


Zdravstveni radnik, ilustrativna fotografija (Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP)
Zdravstveni radnik, ilustrativna fotografija (Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Zvaničnici crnogorskog zdravstva saopštili su u subotu da je u Kliničkom centru crne Gore u Podgorici preminuo 63-godišnji muškarac pozitivan na Kovid 19, što je osmi smrtni slučaj u Crnoj Gori pacijenata oboljelih od novog koronavirusa.

“Šezdesetrogodišnji pacijent koji je liječen od koronavirusa preminuo je u Intenzivnoj jedinici Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore (KCCG)”, saopštio je Institut za javno zdravlje, navodeći da je to osma žrtva koronavirusa u zemlji.

Institut za javno zdravlje (IJZ) saopštio je da je danas analizirano 43 uzorka među kojima nije bilo novoinficiranih slučajeva koronavirusom.

Prema podacima te institucije, od početka epidemije Kovida 19 registrovane su 322 osobe pozitivne na taj virus, a broj oporavljenih trenutno iznosi 245.

Vlada je za ponedjeljak najavila početak druge faze popuštanja privremenih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, pa će, pored ostalog, sa radom početi prodavnice, frizerski saloni i fitness centri, uz obavezno poštovanje fizičke distance i nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru.

Šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori, Jap Sprej, ocijenio je da će crnogorska ekonomija najvjerovatnije biti snažno pogođena usljed izbijanja epidemije koronavirusa, zbog velike zavisnosti od turizma.

Sprej je dodao i da očekuje da naredne godine dođe do oporavka crnogorske ekonomije, navodeći da je oporavak moguć ako se izbjegne masovno otpuštanje dok traje faza blokade.

XS
SM
MD
LG