Linkovi

Đukanović: Podaci alarmantni, hitno zatvoriti granice Crne Gore


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Predsjednik.me, rtcg.me)
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Predsjednik.me, rtcg.me)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je u ponedjeljak Vladu Crne Gore da uvede najstrožije epidemiološke mjere zbog dramatične situacije sa koronavirusom u zemlji od 600.000 stanovnika u kojoj od početka septembra dnevno oboli više stotina ljudi, a ukupno je preminulo više od hiljadu.

Đukanović je u Tviteru poruci napisao da su “podaci o broju preminulih i novoregistrovanih slučajeva Covid-19 alarmantni” i pozvao Vladu na hitnu reakciju.

“Pozivam Vladu Crne Gore da hitno i bez odlaganja zatvori granice zemlje i uvede najstrožije epidemiološke mjere”, rekao je Đukanović.

Iako epidemija mjesecima hara zemljom a gradjani žive pod teškim restrikcijama i policijskim časom, zdravstvene vlasti, koje su nedavno zabranile izlazak iz Podgorice i još nekoliko gradova, još uvijek nisu razmatrale zatvaranje državnih granica.

Institut za javno zdravlje saopštio je da je u protekla 24 časa od posljedica korona virusa preminulo 18 osoba, najviše u jednom danu od početka epidemije, uz 417 novoregistrovanih slučajeva.

Od početka epidemije, u Crnoj Gori je od koronavirusa zvanično inficirano preko 80.000 osoba, od kojih je 1085 preminulo.

XS
SM
MD
LG