Linkovi

U Crnoj Gori tri smrtna slučaja, 52 novozaraženih koronavirusom


Bolnica u Baru
Bolnica u Baru

Zvaničnici crnogorskog zdravstva saopštili su da su od ponedeljka preminula tri pacijenta pozitivna na koronavirus, kao i da su u istom periodu registrovana nova 52 slučaja infekcije.

“Od posljednjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishoda kod pacijenata iz Tuzi, Nikšića i Pljevalja, rođenih 1947, 1950. i 1954. godine, od kojih su dva liječena u Kliničkom centru Crne Gore a jedan u Opštoj bolnici Nikšić” rekli su u Institutu za javno zdravlje.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) od juče su završile PCR analizu 533 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 52 novopozitivna slučaja infekcije, od čega 21 iz Podgorice, saopštio je IJZ.

Prema navodima zvaničnika zdravstva, u istom periodu oporavljeno je još 37 pacijenata, a najviše novooboljelih, njih 21, je iz Podgorice.

“Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa bolešću Kovid 19 od početka juna mjeseca je 62, a od početka godine 71”, navodi IJZ.

Prema zvaničnoj statistici, trenutno je aktivno 1,119 slučajeva, dok je od početka godine registrovano 3,748 slučajeva infekcije novim koronavirusom.

XS
SM
MD
LG