Linkovi

Crna Gora: Blizu 4.000 aktivno oboljelih, pooštrene mjere i na Cetinju


Turizam u doba koronavirusa, Budva, Crna Gora
Turizam u doba koronavirusa, Budva, Crna Gora

Najnoviji izvještaji crnogorskih zdravstvenih vlasti pokazali su da su u posljednja 24 sata laboratorije završile PCR analizu 838 uzoraka na novi koronavirus, pri čemu je registrovano 244 novih slučajeva infekcije, a prijavljena su i dva smrtna slučaja.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata iz Nikšića i Berana, rođenih 1949. i 1951. godine a koji su liječeni u Opštoj bolnici Nikšić i Opštoj bolnici Berane. Registrovana je jedna smrt u Opštoj bolnici Bar kod pacijenta na opservaciji za koga je obrada uzorka u toku", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u subotu.

Prema navodima IJZ, ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom od početka juna mjeseca i povratka epidemije iznosi 165, a od početka godine 174.

“U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 185 pacijenata. Trenutno je 3.957 aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori”, navode iz Instituta.

Od početka epidemije sredinom marta u Crnoj Gori je koronavirusom inficirano 11.934 osobe.

Produžene nove mjere u Nikšiću, uvedene na Cetinju

Prema navodima IJZ, u Nikšiću će i u narednih dana 14 dana važiti mjera zabrane napuštanja objekata stanovanja od 22 časa do pet sati ujutro, kao i zabrana rada ugostiteljskih objekata i kućne posjete.

“U skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije do pooštravanja mjera u narednih četrnaest dana doći će u opštini Cetinje u kojoj je kumulativna 14-o dnevna incidencija porasla sa 348.2 na 492.29 na 100.000 stanovnika”, navodi IJZ i dodaje da će na Cetinju od ponedjeljka biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata, uz najviše dvije osobe za stolom.

IJZ navodi da će, ako se nastavi opadajući trend obolijevanja registrovan u nizu opština doći do popuštanja mjera doći tokom sljedećeg vikenda.

XS
SM
MD
LG