Linkovi

Nakon dva mjeseca, Crna Gora u srijedu otvara aerodrome 


Avion kompanije "Montenegro arlines" na aerodromu u Podgorici
Avion kompanije "Montenegro arlines" na aerodromu u Podgorici

Dva mjeseca nakon što je zbog epidemije koronavirusa zatvorila medjunarodni vazdušni i drugi saobraćaj u Crnoj Gori, a dvije nedjelje otkad je registrovan posljednji slučaj obolijevanja od Kovida 19, crnogorski zvaničnici za srijedu su najavili prvu fazu otvaranja crnogorskih aerodroma.

“Aerodromi Crne Gore će se, u prvoj fazi koja počinje sjutra otvoriti za letove generalne avijacije koje mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera”, napisao je na svom Fejsbuk profilu direktor preduzeća Aerodromi Crne Gore Danilo Orlandić.

On je naglasio da je otvaranje aerodroma “bitna poruka za sve nas u Crnoj Gori i šire jer pokazuje namjeru države da se na ozbiljan, odgovoran i fazni način otvori za strane državljane u susret turističkoj sezoni".

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za sprječavanju širenja zaraznih bolesti u ponedeljak je donijelo odluku o skorom otvaranju Aerodroma Crne Gore za letove generalne avijacije ka Crnoj Gori i iz Crne Gore.

Iz tog tijela najavili su da će u utorak biti donijeta odgovarajuća uputstva i naredbe koje se odnose na budući rad crnogorskih aerodroma.

Od uvodjenja mjera za suzbijanje epidemije, crnogorski aerodomi bili su otvoreni isključivo za specijalne letove za vraćanje u domovinu crnogorskih ili stranih državljana, kao i za dopremanje humanitarne pomoći i nabavku medicinske opreme.

XS
SM
MD
LG