Linkovi

Bela kuća: Tramp i Pens na distanci nekoliko dana


Predsednik Tramp i potpredsednik Pens na konferenciji za novinare 27. aprila 2020. (Foto: AFP/Mandel Ngan)

Potpredsednik Sjedinjenih Država Majk Pens, čija portparolka je pozitivna na koronavirus, nekoliko dana će biti na fizičkoj distanci od predsednika Donalda Trampa, saopštila je portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni.

Pens nije prisustvovao Trampovoj konferenciji za novinare u ponedeljak, niti sastanku sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima u subotu, nakon što je njegova portparolka Kejti Miler prošle nedelje testirana pozitivna na Kovid 19.

"Potpredsednik je odlučio da bude na distanci nekoliko dana", rekla je Mekeneni na konferenciji za novinare u Beloj kući i dodala da će Pens na kraju doneti odluku do kada će to trajati.

Pens je bio negativan na testu na koronavirus, ali je Bela kuća naložila zaposlenima u Zapadnom krilu, gde članovi Trampove administracije obavljaju dnevne operacije i gde se nalazi predsednikova Ovalna kancelarija, da nose maske sve vreme dok su u zgradi, osim kad sede za svojim stolom.

Mnogi visoki zvaničnici administracije nosili su maske tokom Trampove konferencije za novinare u ponedeljak, što predsednik još nije uradio u javnosti.

Trampovi bliski saradnici dnevno se testiraju na Kovid 19, kao i mnogi drugi zvaničnici u Beloj kući. Svakodnevno će biti testirani i novinari koji izveštavaju iz Bele kuće.

Tri ključna američka zvaničnika u borbi protiv koronavirusa su u samoizolaciji od subote, jer su bila u kontaktu sa osobama koje su testirane pozitivno na Kovid 19.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG