Linkovi

Tramp promenio mišljenje - radna grupa ostaje do daljeg


Predsednik Donald Tramp prilikom posete fabrici zaštitne opreme u Arizoni (Foto: AP)
Predsednik Donald Tramp prilikom posete fabrici zaštitne opreme u Arizoni (Foto: AP)

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u sredu da će radna grupa Bele kuće za borbu protiv koronavirusa nastaviti sa radom i da će se usredsrediti na vakcine i lečenje. Dan ranije Tramp je rekao da će postepeno rasformirati radnu grupu.

"Zbog svog uspeha (koji je postigla), radna grupa će nastaviti da radi na neodređeno vreme i fokusiraće se na BEZBEDNOST i PONOVNO OTVARANJE NAŠE ZEMLJE. Možda ćemo dodati ili oduzeti neke ljude, kako bude odgovarajuće. Radna gruipa takođe će se usredsrediti na vakcine i tretmane", poručio je Tramp u seriji poruka na svom Tviter nalogu.

Tramp je u utorak najavio da će Bela kuća rasformirati radnu grupu za borbu protiv koronavirusa uprkos tome što Kovid 19 nastavlja da se širi, a broj smrtnih slučajeva raste.

Tokom posete fabrici za proizvodnju zaštitnih maski u Arizoni, Tramp je rekao da su potpredsednik SAD Majk Pens i radna grupa uradili odličan posao.

"Ali sada razmatramo malo drugačiji oblik i taj oblik je bezbednost i otvaranje, i verovatno ćemo za to postaviti drugačiju grupu", rekao je Tramp.

U SAD je više od 1,2 miliona potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, što je trenutno najviše na svetu, ali i više od 71.000 smrtnih slučajeva od ovog virusa.

On je takođe rekao da je zdravstvena kriza daleko od toga da je gotova, ali i da "ne može držati zemlju zatvorenu narednih pet godina”.

XS
SM
MD
LG