Linkovi

Bilčik: Izvještaj EP o Crnoj Gori pokazuje da je ona lider u pristupnom procesu


Arhiva - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, 21. aprila 2022.
Arhiva - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, 21. aprila 2022.

Kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore Vladimir Bilčik kazao je u četvrtak da "izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori za prošlu godinu, koji je danas usvojen, pokazuje da je ta država lider u procesu pristupanja Evropskoj uniji".

On je na Tviteru napisao da je Izvještaj o Crnoj Gori usvojen sa 506 glasova za, 50 protiv i 35 uzdržanih u EP.

Bilčik je takođe poručio da je "vrijeme da se politički lideri u Crnoj Gori fokusiraju na zatvaranje poglavlja i klastera ispunjavanjem preostalih obaveza i reformi".

"Poslije višemjesečne neizvjesnosti zbog političke krize u zemlji krajem prošle i početkom ove godine, nedavna politička dešavanja pokazuju pozitivne znake da Crna Gora može da napreduje na putu ka EU", naveo je Bilčik.

Prema njegovim riječima "EP cijeni kontinuirano i stoprocentno usklađivanje Crne Gore sa spoljnom politikom EU, posebno u kontekstu agresije Rusije na Ukrajinu".

"Želio bih da ohrabrim političke lidere u zemlji da, bez oklijevanja, nastave da rade ka članstvu u EU", kazao je Bilčik.

Kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore takođe navodi da "ulazak u EU i to da će Crna Gora postati sljedeća država članica EU predstavljaju realne političke i strateške ciljeve, koji odražavaju očekivanja i volju ogromne većine građana Crne Gore".

XS
SM
MD
LG