Linkovi

Carinici u skrivenom magacinu Luke Bar pronašli cigarete vrijedne 850.000 eura


Luka Bar u Crnoj Gori (REUTERS/Stevo Vasiljevic)
Luka Bar u Crnoj Gori (REUTERS/Stevo Vasiljevic)
Crnogorske vlasti saopštile su u srijedu da su u skrivenom magacinu-kontejneru u slobodnoj zoni Luke Bar carinici pronašli 1.120 paketa cigareta brendova Montreal i Kosmopolitan, čija se vrijednost procjenjuje na 850 hiljada eura.

"Pomenute cigarete nijesu nigdje evidentirane, zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nijesu mogli iznijeti iz Slobodne zone”, saopštili su iz Uprave prihoda i carina (UPC).

"Tokom akcije kodnog naziva 'Zaključavanje', koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera", navodi se u saopštenju.

Uprava prihoda i carina navodi da će “izvještaj o zatečenom stanju dostaviti nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

"Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru. U posljednjih nekoliko nedjelja, Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta", saopštili su u Upravi carina.

XS
SM
MD
LG